Spoel de visfilets onder stromend water af.
Maak ze met keukenpapier droog en snijd ze vervolgens in
smalle repen.
Bestrooi de repen met wat zout en peper en wentel ze door de
maïzena.
Verhit de olie - bij voorkeur in een wok - en bak de repen vis
daarin al omscheppend 3 minuten.
Schep de vis uit de pan en houd ze apart.
Fruit de ui in de resterende olie tot ze glazig ziet en voeg
daarna de prei en de voorjaarsuitjes toe.
Schep alles goed om en doe er de worteltjes en de knoflook
bij.
Schenk de sherry erop en breng alles aan de kook.
Giet er vervolgens de kokende bouillon bij, roer alles goed om
en doe de stukjes vis en de blokjes tomaat erbij.
Laat de soep nog 1 minuut koken en temper daarna het vuur.
Voeg naar smaak zout, peper en sojasaus toe en roer de soep
vlak voor het serveren eenmaal krachtig door.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |